23/11/2015 ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ  
 

Share

141,628 total
9,938 video
129,917 photo
Views:
 
Sort by Date | Views
Μια δυνατή ιδέα με σημαντική υποστήριξη αναλαμβάνει την ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού της Ελλάδας…

Στις Βρυξέλλες, στο κτίριο της Επιτροπής των Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2015 εκδήλωση στο πλαίσιο του Διατοπικού Σχεδίου Συνεργασίας, με τίτλο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», που διοργανώνουν 21 αναπτυξιακές εταιρείες και 55 δήμοι από όλη τη χώρα. Το Σχέδιο, που εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος LEADER, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αφορά την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης και των γεύσεων, που δημιουργούνται με πιστοποιημένα, εκλεκτά προϊόντα από κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Βασικό εργαλείο υλοποίησης του Σχεδίου αποτελεί η σύσταση του δικτύου των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων. Στόχος του είναι η υλοποίηση δράσεων για την ανάδειξη και προβολή της γαστρονομικής μας παράδοσης με προϊόντα που διαθέτουν ποιότητα, φήμη και άμεση σύνδεση με την περιοχή παραγωγής, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού. Το Δίκτυο θα αξιοποιήσει το υλικό και τα εργαλεία που θα δημιουργηθούν μέσω του Σχεδίου συνεργασίας, και θα έχει βιώσιμη προοπτική, ευρεία απήχηση και εθνικό χαρακτήρα. Το Δίκτυο, που υιοθετήθηκε πρόσφατα από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, έχει απώτερο στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας του και μετά την ολοκλήρωση του Σχεδίου συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η Αναπτυξιακή Τρικάλων σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα (συντονίστρια του Σχεδίου), θα πραγματοποιηθούν επαφές με εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την ανάδειξη και προώθηση των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων και των διατροφικών προϊόντων κάθε περιοχής σε αγροτικά Δίκτυα του εξωτερικού.